"Denna natten inte ett liv"

Jag kan i varje fall aldrig påminna mig att jag lämnat Fredriksfors efter en natt utan en enda anteckning eller att haft mp3-spelaren igång en enda sekund!
Söndagsnatten 21-22/1 såg ju egentligen inte så tokig ut, och ”värdena” förbättrades dessutom under natten. Men till ingen hjälp.
Bortsett från resultatet fanns heller inget som direkt tydde på att antennerna skulle ha tagit allvarlig skada av blåst och snöoväder att skylla på. Fredriksfors kom dessutom lindrigt undan då...
På söndagskvällen kom det efter midnatt lite svaga signaler på vanligaste Venezuela och Puerto Rico men det tynade bort. Ingenting från NA bortsett från några sekunders CKEC 1320. Någon enstaka brasse på tropikbandet.
På morgonen var det ungefär lika illa vid 6-tiden bortsett från Relevant Radio 1660. Så småningom blev det visserligen en hel del signaler, sannolikt från Venezuela och Puerto Rico igen och på övre delen av bandet. Men de flesta gick dels så korta stunder, dels med så erbarmligt uselt ljud och mycket splatter så jag har i princip inte ett enda id.
Framåt 07.30 ett kort pass med några Canada (930, 1070, 1320, 1400) och lite spår på västkustantennen av 1470 (bäst med kristina sånger(?) på kinesiska) 1410, 1000, 710. Förmodligen DR på 1330 och 1570 (som möjligen sedan övertogs av Mexico). Musiken hördes hyfsat men det var knappt att språket ens gick att tyda till spanska...
Till råga på eländet kom en störning på alla västliga och sydvästliga antenner på morgonen. 7-8 sekunder, följd av 15-16 sekunders uppehåll och så vidare som fräste till med S9+20 som värst. En fräs, svets eller nå´t? Slutade (för kaffepaus?) kl 9.
Trösten är att nu kan det bara bli bättre... Kanske redan på tisdag?

Inga kommentarer: